Θετικές σκέψεις,υπό ειδικές συνθήκες!


Υπάρχει κάποιος που πίστεψε ποτέ οτι θα ζήσουμε πανδημία; I don't think so...Τα βλέπαμε σε ταινίες, τα διαβάζαμε σε βιβλία...Ε το ζήσαμε τελικά και ακόμα το ζούμε. Στην αρχή χαλαρουίτα, "έλα μωρέ μια γερή γρίπη είναι σιγά", μετά ο φόβος "μωρέ λές;;;" ,ακολούθησε ο πανικός-επιδρομή στα σούπερ μάρκετ και τέλος η επιβολή καραντίνας για 2 μήνες και κάτι. Εξεπλάγην και η ίδια με το πόσο καλά συμπεριφερθήκαμε σαν Έλληνες-πάντα με εξαιρέσεις που δεν χαμπαριάζουν κτλ.- και είμαι περήφανη που η χώρα μας άκουσε τους επιστήμονες, συμμορφώθηκε με τα μέτρα, ζορίστηκε, τα πήγε απίστευτα καλά σε αυτή την κρίση και έβαλε τα γυαλιά σε όλο τον πλανήτη! Go Greece!

Μετά το αρχικό σοκ, φόβος κτλ. αποφάσισα οτι δεν θα αφήσω να μας πάρει απο κάτω. Οκ είναι κάτι πολύ σοβαρό, αλλά αποφάσισα να δω την θετική πλευρά των πραγμάτων. Και το έκανα, προσπάθησα να το περάσω και στον μικρό αυτό και είχα και δίκιο! Κοιτούσαμε γύρω μας και βλέπαμε τα πράγματα διαφορετικά, πιο όμορφα.  Βρήκαμε πράγματα να κάνουμε.

Αρχικά παρατηρούσαμε το χρώμα του ουρανού, ειδικά την ώρα που βασιλεύει ο ήλιος. Προσέξαμε οτι η ατμόσφαιρα καθάρισε, δεν είναι γκρι ο ουρανός. Δεν είναι τέλειο; Είδαμε χελιδόνια, είχα να δω χελιδόνια τα τελευταία τουλάχιστον 4 χρόνια! Ακούγαμε για φάλαινες και μέδουσες που κολυμπούσαν στα κανάλια της Βενετίας, για ζώα που άρχισαν δειλά δειλά να εμφανίζονται σε χωριά και πόλεις. Ακούγαμε για τη φύση, για τους ωκεανούς, για τον πλανήτη που άρχισε να αναπνέει ξανά! Δεν είναι απίστευτα υπέροχο;! Ξεκίνησα ξανά τα μαθήματα ισπανικών, που λόγω κοροναϊού είχαν παγώσει και γράφτηκα στο πανεπιστήμιο Κρήτης, παρακολουθώ μαθήματα αστρονομίας (για το διάστημα, τους πλανήτες κτλ. ΌΧΙ αστρολογία!)

Οι σχέσεις των ανθρώπων άλλαξαν. Εκτιμήσαμε πράγματα, άτομα, είδαμε τον κόσμο διαφορετικά. Ξεκινήσαμε να προσέχουμε τη διατροφή μας και να ασκούμαστε. Καταλάβαμε πόσο σημαντική είναι η επαφή, μια αγκαλιά. Καταλάβαμε οτι, αγάπη δεν είναι μόνο να είσαι δίπλα στους ανθρώπους σου αλλά οτι για τώρα τουλάχιστον, αγάπη είναι να τους κρατήσεις μακριά ακριβώς για να είναι ασφαλής! Δεθήκαμε σαν οικογένειες. Θυμάμαι ,μια στιγμή που έλεγα στις φίλες μου, οτι με τόσο τρέξιμο κάθε μέρα κουράστηκα, θέλω να κάτσουμε λίγο σπίτι, να κάνουμε πράγματα σαν οικογένεια, που δεν προλαβαίνουμε όλη τη βδομάδα να κάνουμε όσο και να θέλουμε, τί να σου κάνει ένα Σ/Κ;;; Να η ευκαιρία! Βγήκαμε βόλτες κοντά στο σπίτι, παίξαμε, γυμναστήκαμε, διαβάσαμε, μαγειρέψαμε, λιώσαμε στους καναπέδες, είχαμε επιτέλους χρόνο να περάσουμε μαζί! Και νιώθαμε πολύ χαρούμενοι για αυτό...

Πιστεύω πως ότι συμβαίνει, συμβαίνει για κάποιο λόγο. Ίσως, ήρθε η ώρα σαν είδος να κάνουμε λίγο πίσω, να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα. Αναγκαστήκαμε και το κάναμε. Ζήσαμε και ζούμε υπό ειδικές συνθήκες, υπό τον σοβαρότερο ίσως κίνδυνο που έζησε η γενιά μας. Ελπίζω να μην ξαναγυρίσουμε πάλι στα ίδια. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και είναι στο χέρι μας να βγούμε νικητές απο όλο αυτό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

About

Greek Women Bloggers

Greek Women Bloggers