Η δική μου εκδοχή της μακαρονάδας Bolognese


Σε ποιόν δεν αρέσει η μακαρονάδα bolognese ή αλλιώς μακαρόνια με κιμά; Και τί να μην σου αρέσει απο αυτή τη συνταγή; Σήμερα, θα σας παρουσιάσω τη δική μου εκδοχή του γνωστού φαγητού. 

Υλικά

  • Ένα πακέτο μακαρόνια
  • 1/2 κιλό άπαχο κιμά μοσχαρίσιο
  • Λίγη τριμμένη φέτα
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • μαϊντανό
  • ρίγανη
  • 1 πιπεριά φλωρίνης 
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • λίγο σκόρδο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Απο το νερό που βράζουν, κρατάω λίγο σε μια κούπα (εγώ τη γέμισα, αλλά μπορείτε να κρατήσετε και μισή). Στο μεταξύ, ψιλοκόβω το κρεμμύδι και την πιπεριά. Όταν βράσουν, τα σουρώνω, τα ρίχνω πάλι στην κατσαρόλα για λίγο σε ελαιόλαδο για να γυαλίσουν και τα αφήνω στην άκρη. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, ζεσταίνω ελαιόλαδο και τσιγαρίζω με τη σειρά: κρεμμύδι, πιπεριά, σκόρδο. Ανακατεύω για να μαγειρευτούν, να μαλακώσουν και να πάρει λίγο χρώμα το κρεμμύδι. Προσθέτω τον κιμά και ανακατεύω για να πάρει λίγο χρώμα. Στη συνέχεια, ρίχνω μέσα τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, την σάλτσα και τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύω, καπακώνω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Σβήνω το μάτι, χωρίς να τραβήξω όμως την κατσαρόλα. Μόλις βλέπω οτι σταματάει ο βρασμός, ρίχνω την τριμμένη φέτα και ανακατεύω ια τελευταία φορά. 

Καλή όρεξη!

Tips

  1. Σε αυτό το φαγητό, πάντα προσθέτω φέτα γιατί δίνει έξτρα νοστιμιά. Μπορείτε να την παραλείψετε ή να βάλετε οποιοδήποτε άλλο τυρί πχ γραβιέρα, γκούντα, ακόμα και τυρί κρέμα.
  2. Το κρεμμύδι και η πιπεριά πάντα ψιλοκόβονται στο multi σε μικρά κομματάκια, με απώτερο σκοπό να μην μπορεί να τα διαλέξει το παιδί μου! Μπορείτε να τα κόψετε όπως σας αρέσει, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

About

Greek Women Bloggers

Greek Women Bloggers