Όχι στον ρατσισμό

Την Δευτέρα 25 Μαϊου ο George Floyd χάνει τη ζωή του, κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψής του, στη Μινεάπολη, Η.Π.Α. Ο θάνατός του, προήλθε απο την πίεση που ασκήθηκε πάνω στον λαιμό και την πλάτη του, απο τα γόνατα των αστυνομικών που τον συνέλαβαν. Το βίντεο του τρομακτικού αυτού συμβάντος, φυσικά, έχει κάνει το γύρω του κόσμου.

Και ερωτώ! Εν έτη 2020, είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες ρατσιστικές συμπεριφορές, απο ανθρώπους που "υποτίθεται" οτι, είναι εκεί για να "υπηρετούν και να προστατεύουν";  Οι αστυνομικοί (που ήταν γνωστοι ρατσιστές, με "πλούσιο" βιογραφικό) τιμωρήθηκαν. Χιλιάδες διαδηλωτές με πανό που γράφουν "I CAN'T BREATHΕ" κατακλύζουν τους δρόμους.  Kαι πόσα ακόμη τέτοια περιστατικά, αποσιωπούνται στον κόσμο.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές, δεν είναι αποδεκτές απο την κοινή γνώμη όλου του πλανήτη. Ντροπή στους αστυνομικούς και σε όσους τους δικαιολογούν ή τους καλύπτουν! Αίσχος σε όσους επικροτούν και αναπαράγουν τέτοιες συμπεριφορές! Οι άνθρωποι, δυστυχώς βάζουν ταμπέλες. Λευκός,μαύρος,ευρωπαίος,αφρικανός,χριστιανός,μουσουλμάνος,Έλληνας,Αλβανός κ.ο.κ...Λέω όχι στον ρατσισμό! Λέω πως όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι. Το μωρό που γεννήθηκε στην Αφρική δεν γεννήθηκε με μίσος μέσα στην ψυχή του, για το λευκό μωρό που γεννήθηκε στην Ευρώπη. Ας σταματήσει, επιτέλους ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε ανώτερες και κατώτερες φυλές! Όλες οι ζωές, έχουν αξία.
#blacklivesmatter  #icantbreathe  #georgefloyd

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

About

Greek Women Bloggers

Greek Women Bloggers