6 πράγματα που θα κάνουν την μετάβαση απο τις διακοπές πιο ομαλή


Οι βουτιές σε μαγικά, κρυστάλλινα νερά, οι ρομαντικές βόλτες στα σοκάκια των νησιών, το πρωινό χουζούρι, η χαλαρή κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι διακοπές τέλειωσαν και ήρθε η ώρα να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Σκληρό, το ξέρω, είναι η πραγματικότητα όμως. Πως μπορούμε να κάνουμε πιο...ομαλή τη μετάβαση; Υπάρχουν κάποια κολπάκια.

Καταρχήν, η μέρα που θα γυρίσεις. Πάντα γυρνάω μια μέρα πριν τις υποχρεώσεις, δουλειά, σχολείο κτλ. Αν τα σχολεία π.χ. ξεκινάνε Δευτέρα, θα γυρίσουμε Σάββατο βράδυ, για να έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε απο το ταξίδι και να χαλαρώσουμε. 

Προσπάθησε οτι δουλειές είναι να γίνουν, όπως το πλυντήριο, να τις κάνεις σιγά σιγά, χωρίς βιασύνη. Δεν χρειάζεται να αγχωθείς και να χαλάσεις τόση χαλάρωση απο τις διακοπές. Όλα θα γίνουν.

Αν τύχει να φτάσεις μεσημέρι ή βραδάκι και δεν έχεις φάει τίποτα, παρήγγειλε απ' έξω  απο το να μαγειρέψεις, ενώ είσαι ήδη κουρασμένη. Μια φορά ακόμα, δεν κάνει κακό, απο την επόμενη μέρα θα μπεις σε πρόγραμμα έτσι κι αλλιώς.

Συνήθως, οι βαλίτσες την πρώτη μέρα στο σπίτι, εννοείται πως δεν υπάρχει περίπτωση να αδειάσουν. Απο την επόμενη και αν! Ναι, το βαριέμαι απίστευτα αυτό...

Ξεκίνα την ρουτίνα σου χαλαρά την επόμενη μέρα. Σήκω με την ησυχία σου, πιες τον καφέ σου, χάζεψε λίγο στο κινητό και μετά ετοιμάσου για οτιδήποτε έχεις να κάνεις είτε αυτό είναι δουλειές του σπιτιού είτε είναι να τσεκάρεις τα mail απο τη δουλειά. 

Τέλος, δεν είναι κακό να συνεχίσεις λίγο ακόμα τις διακοπές απο τη βάση σου. Μπάνιο σε κάποια κοντινή παραλία ή ένα ωραίο κοκτέιλ σε κάποιο μπαράκι με αυλή θα είναι κάτι που θα παρατείνει το vacation mood για λίγο ακόμα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

About

Greek Women Bloggers

Greek Women Bloggers