Βόλτα στην Αθήνα




Κυριακάτική βόλτα σήμερα για την οικογένειά μας. Αποφασίσαμε να κάνουμε λίγο τουρισμό στην πόλη μας και να κατεβούμε κέντρο. Εντελώς χύμα, σορτσάκια, μπλουζάκια, καπέλο και αθλητικά. Βοήθησε πάρα πολύ και ο καιρός στην εξόρμηση αυτή, αφού μετά απο κάτι ωραιότατα 40άρια,έβρεξε τις τελευταίες 2 μέρες, άρα είχε δροσιά. Να η ευκαιρία! Συν του οτι τον Αύγουστο η Αθήνα αδειάζει και δεν έχει πολύ κόσμο.

Παρκάραμε στου Ψυρρή, ανεβήκαμε Θησείο, Πλάκα, ξεκινήσαμε για Ακρόπολη που ζήτησε ο μικρός (και που δεν μας άφησαν να μπούμε γιατί είχαμε πατίνι μαζί), κατεβήκαμε Μοναστηράκι για να καταλήξουμε σε ένα πολύ ωραίο τσιπουράδικο, με την πιο όμορφη αυλή. Απολαύσαμε την λιακάδα, περπατήσαμε πολύ, περάσαμε και έξω απο το σπίτι του Αντωνάκη (σκάσε Αντωνάκη μου; Θυμάστε την ταινία;) στην Πλάκα. Το κέντρο της Αθήνας, είναι απο τις βόλτες που κάνω πάντα μαζί με τον άντρα μου, για τον απλούστατο λόγο οτι μέσα σε εκείνα τα στενάκια δεν βάζω αυτοκίνητο! Όταν είναι στο σχολείο ο μικρός, πηγαίνω με τις φίλες μου, με μετρό κτλ εκεί δεν έχω πρόβλημα! 


Λόγω Covid-19, προσπαθούσαμε να αποφεύγουμε σημεία που είχε κόσμο. Τα στενάκια ας πούμε, που είναι τα μαγαζάκια που οδηγούν στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Εκεί, υπήρχε πολύς κόσμος, προτιμήσαμε να κάνουμε μεγαλύτερη διαδρομή για να γυρίσουμε. Στην Ακρόπολη στα εκδοτήρια των εισιτηρίων οι αποστάσεις απο μερικούς δεν τηρούνταν φυσικά, ευτυχώς όμως εμείς φύγαμε. Παρόλο που προσπαθούσαμε να είμαστε αρκετά προσεκτικοί, σε οτι αφορά μέτρα προστασίας και αποστάσεις, όχι όμως σε σημείο υπερβολής, περάσαμε πολύ ωραία.

Φέτος δεν προβλέπονται διακοπές. Οι μόνες εξορμήσεις θα είναι στους παππούδες. Με όλα αυτά που βλέπουμε και ακούμε, λέμε να κάτσουμε στα αβγουλάκια μας για μια χρονιά, να μην πάμε πουθενά. Μόνο μικρές εκδρομές, μονοήμερες, να φυλαχτούμε όσο μπορούμε, αλλά μην κλειστούμε και μέσα. Κάποια άλλη Κυριακή, λέμε να δοκιμάσουμε τον "μεγάλο περίπατο" που λένε όλοι. Έτσι απλά και οικογενειακά...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

About

Greek Women Bloggers

Greek Women Bloggers