Σκέψεις για το 2020...


Σε λίγες μέρες, μας αποχαιρετά το 2020. 
Μια χρονιά διαφορετική απο όλες τις προηγούμενες που έχουμε ζήσει. Περίεργη και αρκετά δύσκολη. Φέτος, ήρθαν τα πάνω κάτω, πολλά γεγονότα μαζεμένα. Γεγονότα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά... Νομίζω πως, ακριβώς λόγω του οτι έπεσαν όλα μαζί, μας ήταν λίγο πολύ ακατόρθωτο και να επεξεργαστούμε αλλά και να διαχειριστούμε. Μια χρονιά γεμάτη αγωνία, με φόβο ο οποίος φώλιαζε σχεδόν σε κάθε σπίτι. Με αρκετή θλίψη, ταλαιπωρία, δάκρια, απελπισία. Κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, να παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω μας. Γίναμε όλοι μέρος ενός ιστορικού γεγονότος, είτε το θέλαμε είτε όχι.

Απο την άλλη, ήταν μια χρονιά ανατροπών. Μια χρονιά, που έφερε όλη την υφήλιο πιο κοντά. Ενωθήκαμε, για πρώτη φορά στα χρονικά. Πλέον δεν σκεφτόμασταν μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους γύρω μας. Δείξαμε οτι μετράει η φροντίδα του διπλανού μας, έστω και αν αυτή είναι να κρατάμε αποστάσεις, να φοράμε μάσκες. Προστατέψαμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Ήρθαν πιο κοντά οι οικογένειες, μάθαμε καινούρια πράγματα, ασκηθήκαμε περισσότερο. Ο πλανήτης ανέπνευσε, οι θάλασσες καθάρισαν, ο ουρανός ξανάγινε γαλάζιος. Καταλάβαμε τι πραγματικά έχει σημασία και αξία στη ζωή μας.


Προσωπικός απολογισμός. Για εμένα αυτή η χρονιά, ήταν περίεργη.  Είχε πολλά περισσότερα καλά απο οτι κακά να μου δώσει. Απο τη μία, φοβήθηκα και είχα αγωνία για οτι συμβαίνει γύρω μας. Η μοναδική μου έγνοια ήταν η οικογένειά μου, ειδικά στην αρχή που δεν ξέραμε τι μέλλει γενέσθαι με την πανδημία. Τα αδέρφια μου, δουλεύουν σε νοσοκομεία, οπότε άλλη μια ανησυχία παραπάνω, ειδικά τις περιόδους έξαρσης. Απο την άλλη, δεν ήταν τόσο άσχημα. Κι αυτό γιατί είχα το παιδάκι μου σπίτι και ήμασταν ασφαλείς, με την έννοια οτι δεν κυκλοφορούσαμε όπως όσοι δουλεύουν ή είχαμε επαφές με κόσμο. Μαγειρέψαμε, παίξαμε, βγήκαμε για ποδήλατο, κατεβήκαμε στην αυλή, είδαμε τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα απο το μπαλκόνι μας, έμαθα καινούρια πράγματα, μέχρι και γυμναστική μέσω βιντεοκλήσης έκανα με τον αδερφό μου, εγώ εδώ εκείνος Θεσσαλονίκη! Έπαιρναν και ακόμη συνεχίζουν να παίρνουν σειρά, πράγματα ελπιδοφόρα, που μόνο χαρά μπορούν να προσφέρουν, πράγματα που και περήφανους μας κάνουν αλλά και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε το άγνωστο που μπορεί να μας περιμένει.

Όλοι μιλάνε για το 2021, λες και μαγικά, θα αλλάξουν όλα. Λες και με το που θα πάει 12:01, δεν θα υπάρχει τίποτα απο το 2020. Οτι θα σβηστούν όλα. Ο κόσμος χρειάζεται την ελπίδα, να πιστέψει πως, η καινούρια χρονιά θα φέρει την αλλαγή που χρειαζόμαστε όλοι. Χρειάζεται να πιστέψει οτι, θα φέρει την σταθερότητα, τη σιγουριά και την ασφάλεια που έχουμε μάθει να έχουμε και που αποζητάμε όλους αυτούς τους μήνες. Εύχομαι ολόψυχα, το 2021, να είναι όλα αυτά που ζητάει ο καθένας. Να είναι όντως η χρονιά της αλλαγής. Να φέρει υγεία, αγάπη και το κυριότερο να μην ξεχάσουμε τί είναι αυτό που είναι σημαντικό στις ζωές μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

About

Greek Women Bloggers

Greek Women Bloggers