7 λόγοι που οδηγούν στην απιστία


"-Θα σ' αγαπώ για πάντα...

-Ακόμα κι όταν γεράσω;

-Ακόμα και τότε.

-Θα έχω ρυτίδες, μπορεί και να παχύνω...

-Και ακόμα θα σε κυνηγάω μέσα στο σπίτι για να σε κουτουπώσω!

Και χαμογέλασε ευτυχισμένη. Κι εκείνος, την έσφιξε τρυφερά στην αγκαλιά του και γέμισε το πρόσωπό της με φιλιά..."

Τί όμορφη εικόνα! Πόσο μου αρέσει να βλέπω ερωτευμένα ζευγαράκια, να λένε γλυκόλογα μεταξύ τους, να ονειρεύονται. Να βρίσκονται σε εκείνη την περίοδο της σχέσης τους, που ο ένας είναι ολόκληρος ο κόσμος του άλλου. Όταν όλα είναι ρόδινα, όταν δεν υπάρχει το παραμικρό που να μπορεί να ταράξει τις ισορροπίες, που να μπορεί να μπει ανάμεσά τους. Γιατί μαζί, είναι μια ανίκητη ομάδα. Τα χρόνια περνάνε, το ζευγάρι είναι παντρεμένο, έχει τη ρουτίνα του. Έχει ήδη έρθει το πρώτο παιδί, σιγά σιγά έρχεται το δεύτερο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσαν να ζητήσουν, τίποτα περισσότερο. Τα έχουν όλα. Η ζωή τους έχει χαμογελάσει, όλα είναι όπως ακριβώς τα ήθελαν. Τουλάχιστον για τον έναν. Γιατί, ο άλλος θέλει το κάτι παραπάνω.

Πώς ακριβώς πηγαίνουμε απο ένα ρόδινο συννεφάκι και τόσες υποσχέσεις αγάπης, στο "θέλω κάτι παραπάνω"; Τί μπορεί να μεσολαβήσει, που να έχει τόσο δραματική επίπτωση στην ευτυχία του ενός συζύγου, ώστε να το ζητήσει; 

  • Οι αλλαγές στη ζωή του ζευγαριού, όπως παιδιά, δουλειά, υποχρεώσεις. 
  • Η απομυθοποίηση των συζύγων μεταξύ τους, πως δεν είναι πλέον αυτό το ποθητό που ήταν στην αρχή. 
  • Οι ρόλοι που υπάρχουν τώρα μέσα στην οικογένεια, η γυναίκα έχει μετατραπεί σε μητέρα και πιστή σύζυγο ενώ ο άντρας παύει να είναι ο ιππότης που ήταν κάποτε. 
  • Η ρουτίνα, η καθημερινή τριβή. 
  • Η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, οι εκπλήξεις που υπήρχαν και ο ενθουσιασμός τους στην αρχή της σχέσης, που τώρα πια δεν υπάρχει. 
  • Η επαφή με άλλους ανθρώπους μέσω των social media και η ασφάλεια που μπορεί να νιώσει πίσω απο ένα πληκτρολόγιο.
  • Η ανάγκη της επιβεβαίωσης, οτι "ακόμα περνάει η μπογιά τους", οτι ακόμα κι αν έχουν μεγαλώσει, μπορούν ακόμα να συγκινήσουν και να ικανοποιήσουν το αντίθετο φύλο. 
Ίσως υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Είμαι σίγουρη πως είναι περισσότεροι. Δεν το έχω ζήσει, δεν ξέρω. Εύχομαι πραγματικά, να μην μου τύχει ποτέ. Αναρωτιέμαι όμως, δεν μπορώ, τί να κάνω! Τί γίνεται μετά; Αν μαθευτεί, τί θα κάνεις; Οι ερωτήσεις μου είναι πάρα πολλές, αλλά δυστυχώς, αν αρχίσω να τις γράφω και να απαντάω αυτό που πραγματικά σκέφτομαι, αυτό το άρθρο θα ξεφύγει πολύ απο το θέμα. 

Μακάρι, όλοι οι γάμοι να ήταν ευτυχισμένοι και να μην υπήρχαν τα διαζύγια. Μακάρι, να μην υπήρχαν παντού γύρω μου κομματιασμένες καρδιές. Μακάρι...

Φωτογραφία: Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

About

Greek Women Bloggers

Greek Women Bloggers