Το μυστικό τάγμα - Ίρις Καλβά


2017

Η Χριστίνα, είναι δικηγόρος, ζει στην Αθήνα και είναι πετυχημένη. Δουλεύει σε ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο, με τη Στεφανία και τον φίλο της τον Στέλιο, τους οποίους κρατάει σε απόσταση. Δεν χρειάζεται να δένονται συναισθηματικά. Κάθε βράδυ όμως, ξυπνάει απο φοβερούς εφιάλτες, κάποιος την κυνηγάει, αλλά την στιγμή που την πιάνει, πετάγεται πανικόβλητη, λουσμένη στον ιδρώτα.  Τί μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά τα όνειρα;

1570

Η Κριστίν, θεραπεύτρια και Ιέρεια της Μεγάλης Θεάς, κρύβει ποια πραγματικά είναι, για να μην συλληφθεί και καεί στην πυρά σαν μάγισσα. Είναι ερωτευμένη με τον Ζακ, τον γιο του Μέγα Ιεροεξεταστή, αλλά δεν μπορούν ποτέ να είναι μαζί. Ένα βράδυ, την ξυπνάνε φωνές και αλυχτίσματα. Έρχονται για αυτήν. Τρέχει μέσα στο δάσος να κρυφτεί για να γλιτώσει, αλλά είναι πολύ αργά. Την έχουν περικυκλώσει.

Είναι το πρώτο μυθιστόρημα της συγγραφέως που διαβάζω και ομολογώ, πως μου άρεσε πάρα πολύ. Η στρωτή γραφή, η γρήγορη πλοκή και οι χαρακτήρες, το μεταφυσικό που υπήρχε, δεν με άφησαν λεπτό να βαρεθώ. Μεταφερόμαστε συνεχώς, μια στο παρελθόν και μια στο παρόν. Γνωρίζουμε μάγισσες και φοβερούς δαίμονες, βλέπουμε την αιώνια μάχη του Καλού με το Κακό. Οι περιγραφές είναι πολύ όμορφες, γλαφυρές, σε ταξιδεύουν κάθε φορά στα μέρη που βρίσκονται οι πρωταγωνιστές. Ένιωθα την απέραντη αγάπη τους, τον πόνο τους, την αγωνία τους. Ένα εκπληκτικό βιβλίο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

About

Greek Women Bloggers

Greek Women Bloggers