5 βήματα για να κάνεις σωστή ανακύκλωση


Η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής. Προσπαθώ να βοηθάω τον πλανήτη με όποιον τρόπο μπορώ. Να κρατάω τη γειτονιά μου καθαρή, να προσπαθώ να μην ρυπαίνω το περιβάλλον, να αποφεύγω το αυτοκίνητο για κοντινές αποστάσεις, τη μείωση χρήσης πλαστικού κ.α. Πιστεύω πως, ο καθένας μπορεί να παίξει τον δικό του ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος. Ένας απο τους ευκολότερους τρόπους, είναι η ανακύκλωση. Πώς γίνεται όμως σωστά; Εδώ είμαι εγώ, να σου πω 5 πραγματάκια που πρέπει να γνωρίζεις. 

  1. Καταρχήν, πρέπει να ξέρεις πως δεν ανακυκλώνονται τα πάντα! Μπορείς να ανακυκλώσεις γυαλί, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο. 
  2. Τα υλικά που θέλεις να ανακυκλώσεις θα πρέπει να είναι καθαρά. Τί εννοώ; Ότι δεν μπορείς να πετάξεις το λαδωμένο κουτί απο τα σουβλάκια που παρήγγειλες ή τη λερωμένη πάνα του μωρού ή την λασπωμένη γλάστρα στον κάδο της ανακύκλωσης ή ακόμα και το βρεγμένο χαρτί. Θα χαλάσεις την ποιότητα όλων των υπόλοιπων ανακυκλώσιμων που είναι μαζί τους. Απλά μην το κάνεις.
  3. Αν θέλεις να ανακυκλώσεις γυαλί (πχ ποτήρια ή μπουκάλια), πρέπει να προσέξεις να μην είναι σπασμένα ή θρύψαλα. Δεν μπορούν να ανακυκλωθούν και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού των εργαζομένων.
  4. Πετάμε μόνο τα ανακυκλώσιμα στους μπλε κάδους με τις σακούλες ανοιχτές ή ακόμα καλύτερα τα αδειάζουμε απο αυτές.
  5. Τέλος κλείνουμε το καπάκι του κάδου ανακύκλωσης, για να προστατεύονται τα υπόλοιπα υλικά που υπάρχουν μέσα απο τα καιρικά φαινόμενα όπως η βροχή ή το χιόνι.
Τόσο απλά! Μεταδίδουμε το μήνυμα της ανακύκλωσης σε φίλους και γνωστούς!

Photo by Sigmund on Unsplash

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

About

Greek Women Bloggers

Greek Women Bloggers