Ο Will Smith χαστουκίζει τον Chris Rock στα βραβεία Όσκαρ


Η 94η τελετή Όσκαρ έχει ολοκληρωθεί, αυτό όμως που έμεινε χαραγμένο στη μνήμη όλων όσων την παρακολούθησαν, ήταν το χαστούκι που έδωσε ο Will Smith στον Chris Rock επάνω στη σκηνή. Στην αρχή όλοι νόμιζαν πως ήταν σκηνοθετημένο, τελικά όμως όπως αποδείχθηκε, ήταν πέρα για πέρα αληθινό!

Τί ήταν όμως αυτό που έκανε τον διάσημο ηθοποιό έξω φρενών; Θα σας πώ εγώ! Την ώρα που ο Chris Rock παρουσίαζε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ, αστειεύτηκε ή για να το θέσω καλύτερα, κορόιδεψε την Jada Pinkett Smith, σύζυγο του Will Smith, για το φαλακρό της κεφάλι. Την αποκάλεσε G.I.Jane και της είπε οτι ανυπομονεί για το no2 της γνωστής ταινίας. Στην αρχή όλοι γέλασαν, μαζί και ο Will Smith, αλλά στη συνέχεια, ο ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή και έδωσε ένα αρκετά δυνατό χαστούκι στον Chris Rock, ενώ όταν κατέβηκε, του φώναξε "Keep my wife's name outta your fuckin' mouth!". Ο παρουσιαστής, κράτησε την ψυχραιμία του και ήταν προφανής η αμηχανία του. Αργότερα, ο Will Smith κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ, ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του και είπε οτι ελπίζει να τον ξανακαλέσουν του χρόνου στην τελετή. Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, καταδικάζει την συμπεριφορά του και λέει οτι η βία δεν χωράει στα Όσκαρ, ενώ ο Chris Rock δεν έχει κάνει κάποια νομική κίνηση. Αυτά, είναι το ζουμί της υπόθεσης, αυτά που γενικά λένε για το θέμα. Ναι; Ναι. 

Ας δούμε τώρα και την δική μου άποψη! Όταν είδα το σχετικό απόσπασμα, αυτό που πρόσεξα αμέσως ήταν, η αμηχανία και η άσχημη θέση στην οποία ήρθε η Jada Pinkett Smith. Φάνηκε στο πρόσωπό της, δεν γινόταν να κρυφτεί το πόσο στεναχωρήθηκε και την πείραξε, το σχόλιο του παρουσιαστή. Η ίδια έχει μιλήσει ανοιχτά για ο πρόβλημα της απώλειας των μαλλιών της, καθώς έχει αλωπεκία. Είναι μια νόσος στη οποία ο ασθενής, χάνει εντελώς ή μέρος απο τα μαλλιά του, ακόμα και απο άλλα μέρη του σώματος. Πρόκειται για τη συχνότερη διαταραχή τριχοφυΐας. 

Πιστεύω πως το γέλιο του Will Smith, ήταν αυτό που λέμε "γελάς κ@ργιολ@κι ε; κοροϊδεύεις τη γυναίκα μου ε; περίμενε λίγο να σου πω κάτι...". Ξεκάθαρα. Ο άνθρωπος την υπερασπίστηκε και για εμένα, πολύ καλά έκανε.  Ας τολμήσει ξανά κάποιος να πει κάτι για εκείνη. Πραγματικά , αν πείραζε κάποιος την οικογένειά μου, το ίδιο θα έκανα. Αν κάποιος γελοιοποιούσε, έκανε "πλάκα", θα είχα την ίδια αντίδραση. Το ίδιο έκανε κι εκείνος και δεν πα να τον καταδικάζει όλο το Hollywood. Δεν είμαι υπερ της βίας, την καταδικάζω περισσότερο απο όλους. 

Αναρωτιέμαι όμως; το Hollywood καταδίκασε αυτό που είπε ο παρουσιαστής; Το ρατσιστικο του σχόλιο ή βλέπουν ΜΟΝΟ το χαστούκι που έφαγε; Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, όσο αστείο και να του φαίνεται, να διακωμωδεί, να γελοιοποιεί, να σχολιάζει την εμφάνιση ενός ανθρώπου. Δεν ξέρεις τί κρύβει μέσα του, δεν ξέρεις τίποτα για τον αγώνα του. Ευαισθησία χρειάζεται και αποδοχή της διαφορετικότητας. Είναι πολύ λυπηρό, να βρισκόμαστε στο 2022 και να υπάρχουν ακόμα αυτά τα περιστατικά. Ειδικά απο ανθρώπους που, αποτελούν πρότυπα για τις νεότερες γενιές.

Α, κάτι τελευταίο: GO WILL!


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

About

Greek Women Bloggers

Greek Women Bloggers