Το διώροφο της Τσιμισκή-Γιώτα Φώτου


Τί σχέση μπορεί να έχουν μια αρχιτέκτονας, μια νύφη, ένας επιχειρηματίας και μια ηλικιωμένη γυναίκα; Μια γνωριμία που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή της Ειρήνης, την φέρνει αντιμετωπη με το παρελθόν και με μυστικά που η ίδια αγνοούσε. Μέσα στο τρένο γνωρίζει την Πέρσα, μια όμορφη κοπέλα, που την καλεί στον γάμο της με τον Στέφανο, γόνο γνωστής οικογένειας της Θεσσαλονίκης. Κάτι δεν πάει καλά όμως, η νύφη δεν της φαίνεται ενθουσιασμένη και ευτυχισμένη. Η περιέργεια θα την οδηγήσει στο Πανόραμα, στο πατρικό του γαμπρού όπου και γίνεται ο γάμος. Χωρίς να το θέλει θα μπλεχτεί σε γεγονότα που κάνουν και τη δική της οικογένεια έναν ακόμη κρίκο, την εποχή της γερμανικής κατοχής. 

Η συγγραφέας, κάνει τις εναλλαγές των χρονικών εποχών με μαεστρία. Οι γλαφυρές περιγραφές της, μας οδηγούν ακριβώς στο σημείο που πρέπει, σε κάθε εξιστόρηση της ζωής των ηρώων. Μπόρεσα να νιώσω, να φοβηθώ, να στεναχωρηθώ. Αλλά μπόρεσα επίσης να νιώσω και την ελπίδα που αχνοφαινόταν πολλές φορές, δίνοντας νέο κίνητρο στους ήρωες να συνεχίσουν. Καλά "διαβασμένη", μας αποτυπώνει με σαφήνεια την ιστορία των εβραίων της εποχής, διδάσκοντας μας με τον τρόπο αυτό πράγματα που ίσως να μην ξέραμε. 

Ένα καθηλωτικό βιβλίο, μια ιστορία αγάπης, ένα ταξίδι στην ιστορία. Όλα αυτά, με εξαιρετική γραφή, η οποία δεν κουράζει και δεν βαραίνει τη διάθεση. Δεν ήθελα να το αφήσω απο τα χέρια μου. Διαβάστε το!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

About

Greek Women Bloggers

Greek Women Bloggers