Γράμματα στην Άιρις - Elizabeth Noble


Η Τες είναι όμορφη, πετυχημένη, έχει τον σύντροφό της και όσα θα μπορούσε να ζητήσει. Η Τζίτζι έχει την οικογένειά της, σύζυγο, παιδιά, εγγονή και μια δουλειά που λατρεύει. Και οι δύο πίστευαν πως είναι ευτυχισμένες. Τότε γιατί έχουν έρθει τα πάνω κάτω στις ζωές τους;

Μυστικά που βγαίνουν στην επιφάνεια, αναπάντεχες αλλαγές και η φιλία που γεννιέται ανάμεσά σε δύο γυναίκες. Η εξέλιξη της ιστορίας είναι στη σύγχρονη εποχή, υπάρχουν όμως και μερικές εναλλαγές, που μας γυρνάνε στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο για λίγο, ενώ μπορούμε να "ακούσουμε" και τις σκέψεις των δύο γυναικών. Το βιβλίο μιλάει για τις σχέσεις των γυναικών, την υποστήριξη και τη δύναμη που μπορούν να δώσουν η μια στην άλλη, για τις δυσκολίες -επαγγελματικές ή προσωπικές- που μπορεί να αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα. Η φιλία είναι το κυρίαρχο συναίσθημα, χωρίς να λείπει ο έρωτας απο την υπόθεση. Η ευτυχία δεν είναι κάτι δεδομένο και μέσα απο τις σελίδες του βιβλίου, δεν μπορούμε παρά να ταυτιστούμε σε ένα βαθμό με τις πρωταγωνίστριες. 

Πρόκειται για ένα ανάλαφρο, ευχάριστο μυθιστόρημα. Θα μπορούσε να είναι η ιστορία μιας φίλης μας ή ακόμα και δική μας. Αν ψάχνεται για ένα βιβλίο αισιόδοξο, συγκινητικό, με αγάπη και ελπίδα, τότε "Τα γράμματα στην Άιρις" είναι αυτό που πρέπει να διαβάσετε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

About

Greek Women Bloggers

Greek Women Bloggers